https://gs-imr.hr/wp-content/uploads/2019/05/Circle-320x320.png

POTVRDE I OBRASCI

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://gs-imr.hr/wp-content/uploads/2019/05/Circle.png

Izdavanje potvrda elektroničkim putem

Osim u tajništvu Škole svoje potvrde o školovanju od sada možete preuzeti i elektroničkim putem preko sustava za izdavanje potvrda na poveznici https://potvrde.skole.hr/login koji podatke o učenicima preuzima iz e-Matice.

U sustav se možete prijaviti svojim AAI identitetom (podatci kojima ulazite u e-Dnevnik). U sustav se mogu prijaviti i roditelji svojim pristupnim podatcima u sustavu e-Građani (preko Fine, bankovnih tokena) i ispisati vašu digitalnu potvrdu o školovanju.

Nakon prijave u sustav, u padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde.

Na taj način izdane potvrde u potpunosti zamjenjuju potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima, pa više nije nužno dolaziti po potvrdu u tajništvo Škole. Ovako izdane potvrde mogu se spremiti na računalo, slati elektroničkim putem ili ispisivati, ovisno o potrebama.

Uputa o provođenju Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju za školsku godinu 2023./2024.:

Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju za školsku godinu 2023./2024:

Postupak izdavanja duplikata / prijepisa svjedodžbe

 Zahtjev za izdavanje duplikata / prijepisa svjedodžbe podnosi se u  tajništvu Škole. Obrazac se može preuzeti u tajništvu ili u dolje priloženom dokumentu – Zahtjev za izdavanjem duplikata / prijepisa svjedodžbi.

Prije donošenja zahtjeva za izdavanje duplikata / prijepisa svjedodžbe potrebno je oglasiti dokument nevažećim u Narodnim novinama te dokaz oglašavanja dokumenta nevažećim priložiti zahtjevu.

Dana 20.kolovoza 2021.godine u NN br.92/2021. objavljena je nova Uredba o tarifi upravnih pristojbi. Navedenom Tarifom ukinuto je plaćanje mnogobrojnih pristojbi, pa i pristojbe iz odgoja i obrazovanja. Sukladno navedenom kod izdavanja preslika svjedodžbi ne plaća se više upravna pristojba te se ista izdaju besplatno. Nova pristojba stupila je na snagu 1.rujna 2021.godine.

Duplikat svjedodžbe izdaje se na obrascu koji je isti kao i obrazac originalne svjedodžbe, a ukoliko škola više ne posjeduje originalni obrazac izdaje prijepis ocjena na praznom papiru s podacima iz matične knjige učenika, ovjeren od strane ravnatelja.

Sukladno čl.159. Zakona o općem upravnom postupku (NN 47/09, 110/21) duplikat se izdaje najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva. Osobe koje nisu u mogućnosti osobno zatražiti ili doći po duplikat / prijepis svjedodžbe trebaju podnositelju zamolbe, odnosno osobi koja će podići duplikat / prijepis dati ovjerenu punomoć.

Za dodatne informacije možete se obratiti u tajništvo Škole.